Artificiell intelligens skapar nya möjligheter för en god, jämlik och effektiv cancervård. Men hur kan AI användas och vilka krav ställer det? Få en samlad bild av kunskapsläget, inspireras av pågående initiativ och bidra till en vassare samverkan – välkommen på ett interaktivt seminarium!
Den 5 maj bjuder Nollvision cancer och RCC i samverkan in till ett seminarium om AI-teknik inom cancervården. Seminariet kommer bland annat att handla om läget just nu och hur AI kan hjälpa till att utveckla cancervården. Du kommer också kunna dela med dig av dina synpunkter och insikter i en gruppdiskussion.
Du kommer få lyssna till:
- Magnus Boman, professor i intelligenta mjukvarusystem vid KTH
- Johan Hartman, docent/bitr. överläkare, klinisk patologi och cancerdiagnostik, Karolinska universitetssjukhuset
- Sophia Zackrisson, professor inom diagnostisk radiologi vid Lunds universitet och överläkare på Skånes universitetssjukhus
- Markus Lingman, överläkare och strateg i Region Halland
- Klara Palmberg Broryd, PhD i komplexitet från Luleå tekniska universitet, associerad forskare vid House of Innovation, Handelshögskolan i Stockholm.
- Carl Johan Sundberg, professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid institutionen för fysiologi och farmalogi, samt prefekt vid institutionen för lärande, informatik, management och etik, Karolinska Institutet
- Johanna Bergman, ansvarig strategiska program AI Sweden, Sveriges nationella center för tillämpad artificiell intelligens
- Henrik Ahlén, ansvarig Informationsdriven Vård & Hälsa AI Sweden
När: 5 maj, kl. 14.30–17.30
Var: Zoom
OSA-datumet har passerat.
Bättre behandling, bättre liv
Cellgifter ger sig på även friska celler. Vi vill hitta mer precis behandling, med fokus på målet och på att ge så lite biverkningar som möjligt. Både under och efter behandling. För det handlar inte bara om att överleva, utan också om att fortsätta leva.
Behandling och livskvalitet
Nyfiken på tidigare möten och workshops?
Läs sammanställningar från tidigare workshops som Nollvision cancer har anordnat för att att omvandla cancer från en dödlig till en botbar eller kronisk sjukdom.