– Alla som arbetar med medicinsk forskning mår bra av att träffa patienter och personligen lär jag mig något varje gång jag träffar patientföreträdare, säger professor Richard Rosenquist Brandell. Foto: Cecilia Österholm Corbascio

Nu ska patientmedverkan i forskningsstudier få en starkare ställning. Den europeiska patientakademin, EUPATI, lanserar en utbildning i Sverige som ska öka patienternas kunskaper. En av föreläsarna är professor Richard Rosenquist Brandell föreståndare för Genomic Medicine Sweden som menar att engagerade och kunniga patienter bidrar till bättre forskningsstudier.

Nollvision Cancer | Vision Zero Cancer’s forskningsassistent Martin Persson har deltagit i EUPATI:S testomgång av den digitala utbildningen för patienter som ska lanseras i dagarna. Utbildningen har gett honom kunskaper i såväl medicinteknik såsom forskning och läkemedel och har bidragit till en ökad trygghet som patientföreträdare.

Läs hela artikeln här >>> https://www.tidningencurie.se/nyheter/kunniga-patienter-ger-battre-forskning