Prevention 360 är en förstudie av AI Sverige tillsammans med Nollvision Cancer, Informationsdriven Vård, Prevention Barnfetma och Fokus Patient.

Utmaningar

Synen på att upprätthålla hälsa hos individer och befolkningar måste utvecklas; från reaktiv och allmän till proaktiv, exakt och informerad. Ett samhälle som förblir vid god hälsa genom att ingripa på ett tidigt skräddarsytt sätt minimerar behovet av resurskrävande hälso- och sjukvård, samt frigör resurser av högkvalitativ vård för dem som behöver det.

Om projektet

Prevention 360 är en förstudie av AI Sverige tillsammans med Nollvision Cancer, Informationsdriven Vård, Prevention Barnfetma och Fokus Patient.

Genom ett datadrivet arbetssätt kan såväl individer som samhällsaktörer, kommuner och regioner, agera på ett informerat och proaktivt sätt med riktade insatser för att främja hälsa och motverka försämring av hälsan samtidigt som den enskilde ges nya sätt att ta ansvar för deras hälsa. Detta är viktigt för en förbättrad hälsa i hela samhället, såväl för individen som för samhällsaktörer som regioner och kommuner och för att öka resurseffektiviteten.

Med ett brett och högrelevant nätverk av erfarna och kapabla samarbetspartners, och ett levande utrymme från kliniska behov, forskning, teknikutveckling och implementering i samhället, kommer vi att arbeta uppdragsorienterat och med att mobilisera alla sektorer i hela samhället.

De nationella innovationsnätverken tillsammans med en patientorganisation syftar till att utveckla nästa Strategiska innovationsprogram.

Fakta

Prevention 360 är en förstudie från februari till oktober 2023. Projektpartners: AI Sweden, Nollvision Cancer, Informationsdriven Vård, Prevention Barnfetma och Fokus Patient. Utlysningen finansierades av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.