Vad kommer framstegen inom precisionsmedicin innebära för hälso- och sjukvården? Vilka utmaningar och möjligheter finns? Det ska Nollvision cancer tillsammans med andra analysera och presentera under hösten 2021. Vill du vara med?

Precisionsmedicin har stor potential att förbättra cancervården och är en förutsättning i strävan efter 100 procent överlevnad. Tillsammans med andra relevanta aktörer ska Nollvision cancer sammanställa en rapport och antologi om precisionsmedicin. Rapporten ska analysera och beskriva

  • vilka utmaningar och konsekvenser framstegen inom precisionsmedicin har inneburit
  • vad framstegen inom precisionsmedicin kommer att innebära för hälso- och sjukvården
  • hur precisionsmedicin kan användas för att säkerställa en god, jämlik och effektiv cancervård.

För att förverkliga potentialen med precisionsmedicin behövs tvärdisciplinär och tvärsektoriell samverkan. Nu bjuder Nollvision cancer in till detta nödvändiga samarbete. Arbetet sker under hösten 2021. Vill du bidra till analysen som tar precisionsmedicin in i framtiden? Skriv ditt namn, vilken organisation du representerar och vad du kan bidra med i analysen till [email protected]

Arbetet genomförs som en del av Regionala Cancercentrum (RCC) i samverkans uppdrag från överenskommelsen Jämlik och effektiv cancervård med kortare väntetider 2021, mellan staten och Sveriges Kommuner och Regioner.

Nollvision cancer utmanar rådande ekosystem

Färre ska bli sjuka och dö i cancer. För att det ska gå behöver vi tänka nytt. Både när det gäller att utveckla nya lösningar och att bli bättre på att använda det som finns. Här samlas vi för att tillsammans hitta lösningarna som förändrar cancervården och räddar liv.

Fem områden vi vill förnya
Följ länk

Vision för innovation

Fem visionsdrivna innovationsmiljöerna inom hälsa fick finansiering av Vinnova i november 2019. Nollvision cancer är en av dem. Miljöerna ska engagera aktörer över hela samhället för att tillsammans göra skillnad för invånares hälsa.

Visionsdriven hälsa
Följ länk